Het merk

Het Engelse merk kenmerkt zich met simpele en moderne designs die worden gecombineerd met Indiase invloeden. De liefde van Weaver Green voor natuur & design is zichtbaar in de kwaliteit en duurzaamheid van de producten. En echt alles is van gerecycled plastic gemaakt, tot aan het interieur van de kussens aan toe. Op de foto’s vonden we de producten al mooi, maar toen we ze in onze handen hadden, konden we niet geloven wat we zagen en voelden.

Hoe het begon

Toen de oprichters, Tasha en Barney, op reis waren in Azië kwamen ze een vistouw tegen, gemaakt van ontrafelde plastic flessen, wat werd gebruikt om vissersboten vast te binden. Deze was sterk én waterdicht. hierdoor geinspireerd onderzochten Tasha en Barney manieren waarop dit praktische, robuuste materiaal een nieuw leven zou kunnen krijgen. Het duurde 7 jaar om het perfecte textiel te maken, dat niet alleen de look en feel van wol heeft, maar ook wasbaar is in de machine, vlekbestendig, milieuvriendelijk en geschikt voor binnen- en buitengebruik.

Positief textiel creëren

Alle producten worden handgemaakt door diverse ambachtslieden uit Europa en Azië. Ze zorgen ervoor dat iedereen in de toeleveringsketen eerlijk wordt behandeld en betaald. En hun wevers in India en Turkije worden onafhankelijk geïnspecteerd om de veilige en eerlijke werkomstandigheden van hun werknemers te garanderen.

Weaver Green gebruikt langdraads garen om de treksterkte te verbeteren en het risico op microvezelverlies te verminderen. Ze vermijden het gebruik van giftige kleurstoffen en gebruiken een gesloten watersysteem bij de productie. Dit betekent dat alle producten worden gewassen en geverfd met hetzelfde opnieuw gefilterde water in plaats van nieuwe watervoorraden te gebruiken en ongefilterd water in het riool te laten lopen. Ze verwarmen zelfs hun verfbaden door gerecyclede tarwe- en rijstschillen te verbranden in een lage-emissieketel.

We hebben 31 producten voor je gevonden

Bekijk: 2 3 4 5 6
-20%
-20%
-20%
-20%
-20%
-20%
-20%
-20%
Sale
Sale
Sale
Sale
Sale
Sale
Sale