100% gerecycled PET

Al onze producten zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic met een look en feel van stof. Perfect dus om buiten op je balkon, terras, patio of boot te gebruiken. Maar ook ideaal voor binnen gebruik, bijvoorbeeld als je last hebt van allergieën, voor gezinnen met kinderen en/of huishoudens met honden of katten.

Leveranciers

Bij de selectie van onze leveranciers stellen we altijd als eerste de vraag: Is het van goede kwaliteit? En is het mooi? Oftewel: maken ze dingen waar we zelf hebberig van worden? Verder komt geen enkele leverancier door de selectie als ze niet met gerecyclede materialen werken.

Als het om duurzaamheid gaat kijken we in onze selectie altijd een stapje verder. Bijvoorbeeld hoe belangrijk vinden ze duurzaamheid? Doen ze hier iets mee omdat dit tegenwoordig zo hoort of omdat hun hart er echt naar uitgaat? Hebben ze bijv. ook een goodweave certificaat, tegen kinderarbeid. En welke criteria hebben zij voor de selectie van hun grondstoffenleveranciers, verpakkingsmaterialen of vervoerders?

 

De producenten en merken die net dat stapje extra zetten, zijn degene waar wij het liefste mee werken, omdat we vinden dat mooie spullen de wereld niet mogen kosten.

Handgemaakte items

Omdat we design en kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan, zijn veel van onze producten met de hand gemaakt. Handgemaakte producten zijn nooit precies hetzelfde en kunnen kleine verschillen hebben. Juist dit authentieke en artisanale aspect vinden wij spannender en mooier dan machinale perfectie. En omdat handgemaakte producten een voor een worden gemaakt kunnen kleine variaties in kleur, textuur en vorm voorkomen. Dat maakt ze ook zo uniek.

Kwaliteit

Wat we al even aanstipte is dat we kwaliteit enorm belangrijk vinden. Niet alleen omdat het er dan beter en mooier uitziet, maar ook omdat ze daardoor langer mee gaan. We selecteren zorgvuldig de hoogste kwaliteit gemaakt van hergebruikte plastic flessen, dit heeft de volgende voordelen:

 

  • Slijtvast
  • Buiten & binnen gebruik
  • Water- en UV- bestendig
  • Bestand tegen vlekken
  • Easy clean met water & zeep
  • Mag in de wasmachine
  • Motten bestendig
  • Huisstofmijt vrij
image