Genieten van je omgeving

We willen een zo duurzaam mogelijk bedrijf zijn. Want lekker van je omgeving genieten kan alleen maar als deze ook mooi en gezond is. Voor ons betekent dit, dat alle producten die we inkopen zo kwalitatief en zo duurzaam mogelijk moeten zijn. Zonder dat ze afbreuk doen aan onze andere eisen, zoals comfort en stijl. Zo zijn onze producten niet alleen van gerecyclede garen gemaakt, maar worden ze ook zo duurzaam mogelijk geproduceerd. Daar stopt het natuurlijk niet. We  proberen op alle fronten onze ecologische footprint zo laag mogelijk te houden. Zo worden onze eigen stoffen in Europa geweven en in Nederland met de hand gemaakt. Maar zijn ook al onze verpakkingen van gerecycled karton en ons tape en drukwerk van gerecycled papier.

100% recycled

Al onze producten zijn gemaakt van garen gemaakt van gerecycled plastic afval en met een look en feel van zacht katoen. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en water- & UV- bestendig. Perfect dus om binnen, maar vooral ook buiten in de tuin of op de boot te gebruiken. Huisstofmijt of motten vestigen zich er niet graag in. Ideaal dus als je last hebt van allergieën, voor gezinnen met kinderen en/of huishoudens met honden of katten.

Hoewel we allemaal liever hebben dat ‘t niet het geval is, er worden elke dag over de hele wereld miljoenen plastic flessen verkocht en weggegooid. Deze komen op de vuilstort of in de natuur terecht. Om vervolgens hun weg te banen naar rivieren en wateren die weer uitkomen op de zee. Het schijnt zelfs zo te zijn, dat er wereldwijd iedere minuut een miljoen plastic flessen worden weggegooid. Dus door het hergebruiken van deze flesjes nemen we een deel van dit wegwerpplastic weg. En geven het een nieuw leven.

Recycled PET garen

Textiel maken van synthetische stoffen is natuurlijk geen nieuw concept. Er wordt geschat dat het maken van garen van gerecyclede plastic flessen 70% minder energie en bijna 90% minder water verbruikt, dan het helemaal opnieuw maken. Het werk om het plastic te maken is tenslotte al gedaan.

Lage voorraden

Misschien heb je het al gemerkt, maar we hanteren kleine voorraden. We begrijpen goed dat het vervelend is als iets is uitverkocht. We het nog moeten bestellen en het dan langer duurt voordat je je spullen hebt. Zijn we ook niet meer zo gewend.

 

Het ding is, we zijn net bezig en weten nog niet precies waar jullie wel en niet op zitten te wachten. We willen voorkomen dat we straks allerlei producten hebben ingekocht of laten maken die niemand wil hebben. Wij deze vervolgen ergens moeten dumpen. En dat dan die plastic berg juist weer groter wordt. Hierom houden we onze voorraden klein.

 

Gelukkig leren we snel en kunnen we onze voorraden steeds nauwkeuriger op jullie wensen gaan afstemmen. Tot die tijd hopen we dat jullie bereid zijn soms wat langer op je spulletjes te willen wachten.

Help ons onze footprint verkleinen

Ontwikkelingen gaan snel en we leren nog dagelijks. Als we weten dat het een volgende keer beter kan, willen we het een volgende keer graag beter doen. Dus als jullie hiervoor tips of adviezen hebben, horen we ze graag.