Bruin met beige geblokt vloerkleed in zithoek met koraal kleurig kussen in de bank

Last van een huisstofmijtallergie?

Niet met onze dekens, kussens en vloerkleden.

De huisstofmijt

De huisstofmijt, oftewel de ‘Dermatophagoides pteronyssinus’ genoemd, is een super kleine spinachtige met acht pootjes. Huisstofmijt houdt van vocht en warmte, precies de temperatuur waar wij ook van houden: zo rond de 20’ – 30’ graden. Ze leven graag in het donker en voeden zich met huidschilfers en dierenharen. Geen wonder dus dat de huisstofmijt graag in huis leeft en vooral in beddengoed, dekens, kussens en tapijten. Ze zijn zo klein dat we ze met het blote oog niet kunnen zien en de meeste mensen merken er ook niks van. Dat geldt helaas niet voor iedereen.

Help ik heb een huisstofmijt allergie!

Ongeveer 10% van de bevolking is allergisch voor huisstofmijt. Heb jij last van rode jeukende ogen, niesbuien, een loopneus, benauwdheid en/of een verstopte neus? En dat vooral in bed of als je op de bank zit? Dan kan het zijn dat je een huisstofmijt allergie hebt, je reageert dan op de uitwerpselen van deze mini indringers. En extra vervelend als je hier last van hebt, want je hebt dan ook verhoogde kans op eczeem.

Leven met een huisstofmijt allergie

Als je allergisch bent voor huisstofmijt is dat super lastig. Het is echt heel ingewikkeld om alles hierop aan te passen en de huisstofmijt te bestrijden. Op thuisarts.nl staan goede tips & adviezen wat je allemaal tegen huisstofmijt kunt doen. Een van de adviezen is om zo weinig mogelijk stof in huis te hebben. Maar om nou alles van stof helemaal uit je huis te bannen is niet te doen, bovendien ziet dat er behoorlijk kaal en ongezellig uit. Een van de belangrijkste dingen om te doen, is ervoor te zorgen dat je een anti allergisch hoofdkussen hebt. Hier lig je tenslotte letterlijk met je neus bovenop. Gelukkig zijn er hier veel goede producten voor te krijgen. En er zijn meer dingen die je kunt doen!

Stof waar de huisstofmijt niet van houdt

Wij hebben de perfecte oplossing om toch wat gezellige producten van stof in je huis te hebben. Alle producten die wij verkopen zijn gemaakt van gerecyclede plastic flesjes en huisstofmijt houdt niet van plastic, dus nestelt zich hier ook niet graag in. Ik hoor je nu denken: ‘Stof van plastic? Dat wil ik niet, want dat voelt super hard en ongemakkelijk aan!’. Niets is minder waar, want met de huidige innovatieve technieken kunnen we van plastic hele mooie, zachte stoffen maken. Zo voelen onze dekens aan als een wollen deken. Ook onze sierkussentjes zijn zacht en comfortabel. De tafelkleden en servetten gemaakt van plastic flesjes zijn niet van katoen te onderscheiden. En allemaal bestand tegen huisstofmijt!

Bijkomend voordeel van het plastic garen is dat alle producten vlekbestendig zijn. Het vuil wordt namelijk niet in de vezels opgenomen en blijft er alleen ‘tussen hangen’. Dus zelfs de meest hardnekkige vlekken, zoals rode wijn en chocolade heb je er in handomdraai uit.  Met een beetje water en groene zeep of gewoon in de wasmachine.

Sfeerfoto van rechthoekig vloerkleed met wit bankstel

Vloerkleed zonder huisstofmijt

Het advies voor mensen met een huisstofmijt allergie is gladde vloeren. Een zithoek met een houten of gietvloer zonder vloerkleed blijft toch ‘n beetje kaal en ongezellig aanvoelen. Nu hebben we hier ook een oplossing voor, onze sisal-look vloerkleden zijn gemaakt van gerecyclede plastic flesjes en súper strak en plat gevlochten. De huisstofmijt nestelt zich er hierdoor niet graag in en vuil en stof blijven boven op het kleed liggen, waardoor je het gemakkelijk opzuigt. Door de verschillende neutrale kleuren en diverse formaten waarin we deze kleden kunnen maken, is er voor iedere zithoek, woon- of slaapkamer een mooi kleed te vinden.

Onze andere, wat meer gekleurde vloerkleden zijn ook allemaal gemaakt van gerecyclede plastic flesjes, waardoor de huisstofmijt zich er niet graag in nestelt.

Mooi aqua kleurig vloerkleed in slaapkamer

De ‘Zen’ kleden zijn bijvoorbeeld heel leuk voor op een kinderkamer. 

Vloerkleed Paloma onder bed

Het Paloma kleed staat super in een ‘master bedroom’.

Easy clean

Alle vloerkleden zijn vlekbestendig en eenvoudig met wat water en zeep schoon te maken. Sommige kunnen zelfs in de wasmachine worden gewassen. Doordat ze niet alleen vlek- , maar ook waterbestendig zijn, kunnen ze niet alleen binnen, maar ook buiten worden gebruikt, bijvoorbeeld in een tuinhuis, overkapping of patio.