Duurzaam genieten van je omgeving

We willen een zo duurzaam mogelijk bedrijf zijn. Want lekker van je omgeving genieten kan alleen maar als deze ook mooi en gezond is. Voor ons betekent dit, dat alle producten die we inkopen zo kwalitatief en zo duurzaam mogelijk moeten zijn. Zonder dat ze afbreuk doen aan onze andere eisen, zoals comfort en stijl. Zo zijn onze producten niet alleen van gerecycled plastic afval gemaakt, maar worden ze ook zo duurzaam mogelijk geproduceerd. Daar stopt het natuurlijk niet. We proberen op alle fronten onze ecologische footprint zo laag mogelijk te houden. Zo worden onze eigen stoffen in Europa geweven en in Nederland met de hand gemaakt. Maar zijn ook al onze verpakkingen van gerecycled karton en ons tape en drukwerk van gerecycled papier.

Recycled plastic afval

Al onze producten zijn gemaakt van garen gemaakt van gerecycled plastic afval, die ondanks dat zijdezacht aanvoelen. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en water- & UV- bestendig. Perfect dus om binnen, maar vooral ook buiten in de tuin of op de boot te gebruiken. Huisstofmijt of motten vestigen zich er niet graag in. Ideaal dus als je last hebt van allergieën, voor gezinnen met kinderen en/of huishoudens met honden of katten.

Hoewel we allemaal liever hebben dat ‘t niet het geval is, er worden elke dag over de hele wereld miljoenen plastic flessen verkocht en weggegooid. Deze komen op de vuilstort of in de natuur terecht. Om vervolgens hun weg te banen naar rivieren en wateren die weer uitkomen op de zee. Het schijnt zelfs zo te zijn, dat er wereldwijd iedere minuut een miljoen plastic flessen worden weggegooid. Dus door het hergebruiken van dit plastic afval nemen we een deel van dit wegwerpplastic weg. En geven het een nieuw leven.

Textiel maken van synthetische stoffen is natuurlijk geen nieuw concept. Er wordt geschat dat het maken van garen van gerecyclede plastic afval 70% minder energie en bijna 90% minder water verbruikt, dan het helemaal opnieuw maken. Het werk om het plastic te maken is tenslotte al gedaan.

Lage voorraden

Misschien heb je het al gemerkt, maar we hanteren kleine voorraden. We begrijpen goed dat het vervelend is als iets is uitverkocht en het dan langer duurt voordat je je spullen hebt. Zijn we ook niet meer zo gewend. Het ding is, we zijn net bezig en weten nog niet precies waar jullie wel en niet op zitten te wachten. En we willen voorkomen dat we straks allerlei producten hebben laten maken die niemand wil hebben. En wij deze vervolgen ergens moeten dumpen, waardoor die plastic berg juist weer groter wordt. Hierom houden we onze voorraden klein.

Gelukkig leren we snel en kunnen we onze voorraden steeds nauwkeuriger op jullie wensen gaan afstemmen. Tot die tijd hopen we dat jullie bereid zijn soms wat langer op je spulletjes te willen wachten.

Europese leveranciers

Bij de selectie van onze leveranciers stellen we altijd als eerste de vraag: Is het van goede kwaliteit? En is het mooi? Oftewel: maken ze dingen waar we zelf hebberig van worden? Verder komt geen enkele leverancier door de selectie als ze niet met gerecyclede materialen werken.

Als het om duurzaamheid gaat kijken we in onze selectie altijd een stapje verder. Bijvoorbeeld hoe belangrijk vinden ze duurzaamheid? Doen ze hier iets mee omdat dit tegenwoordig zo hoort of omdat hun hart er echt naar uitgaat? Hebben ze bijv. ook de juiste certificaten, zoals bijv. oekotex-100 of het global recycled standard certificaat. En welke criteria hebben zij voor de selectie van hun grondstoffenleveranciers, verpakkingsmaterialen of vervoerders?

We werken het liefst samen met producenten en merken die bereid zijn dat extra stapje te zetten. We zijn bijzonder trots op het feit dat we weverijen in Europa hebben ontdekt die voldoen aan onze strenge normen voor kwaliteit en duurzaamheid. Deze partners delen ook onze overtuiging dat hoogwaardige producten de wereld niet onnodig veel hoeven te kosten.

Handgemaakte items

Omdat we design en kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan, zijn nagenoeg al onze producten met de hand gemaakt. Handgemaakte producten zijn nooit precies hetzelfde en kunnen kleine verschillen hebben. Juist dit authentieke en artisanale aspect vinden wij spannender en mooier dan machinale perfectie. En omdat handgemaakte producten een voor een worden gemaakt kunnen kleine variaties in kleur, textuur en vorm voorkomen. Dat maakt ze ook zo uniek.

Kwaliteit voor lange levensduur

Wat we al even aanstipte is dat we kwaliteit enorm belangrijk vinden. Niet alleen omdat het er dan beter en mooier uitziet, maar ook omdat ze daardoor langer mee gaan. We selecteren zorgvuldig de hoogste kwaliteit stoffen die gemaakt zijn van plastic afval, zoals plastic flessen. De karakteristieken van deze duurzame plastic stoffen is ideaal voor buitengebruik, want het heeft de volgende voordelen:

 

  • Slijtvast
  • Buiten & binnen gebruik
  • Waterbestendig
  • UV bestendig
  • Bestand tegen vlekken
  • Easy clean met water & zeep
  • Mag in de wasmachine
  • Motten bestendig
  • Huisstofmijt vrij

Help ons onze footprint verkleinen

Ontwikkelingen gaan snel en we leren nog dagelijks. Als we weten dat het een volgende keer beter kan, willen we het een volgende keer graag beter doen. Dus als jullie hiervoor tips of adviezen hebben, horen we ze graag.