Hoe het begon...

Nadat ik, Valerie, al een poos op zoek was naar een groot buiten vloerkleed dat ook echt buiten kan blijven liggen, kom ik tot de ontdekking dat de opties hierin behoorlijk gelimiteerd zijn. Al helemaal als je een combinatie van mooie designs, kwaliteit en duurzaamheid zoekt. Het ongeloof dat dit er niet is blijft hangen en zo ontstaat het idee om het anders maar zelf op de markt te gaan brengen.

Ilse en ik werken al vanaf 2011 in verschillende bedrijven samen, eerst in de tijdschriftenbranche, daarna in de wijnbranche en samen hebben we als vrijwilliger in het bestuur gezeten van een stichting die zich inzet voor veilige kindermedicatie. Onze paden bleven elkaar dus op de een of andere manier maar kruisen en inmiddels weten we met één woord wat een ander bedoelt én kan zij (heel veel) dingen die ik niet kan. Als Ilse me vertelt dat ze zoekende is naar een andere uitdaging, pitch ik het idee bij haar… Ze is meteen super enthousiast. So that’s where it all began…

De naam

LAZE is ‘slang’ oftewel straattaal voor tijd doorbrengen op een relaxte, ontspannen manier. Niet te veel doen. En dat is precies de gedachte die basis vormt voor de selectie van al onze producten, producten waar je niet te veel rompslomp aan hebt. Die tegen een bui kunnen, dus die je niet iedere dag hoeft op te ruimen. Die snel drogen als ze nat zijn geworden, zodat je snel weer in de zon kunt zitten. Die niet door de zon verkleuren. Die je makkelijk schoont kunt krijgen met een beetje water en zeep of zelfs in de wasmachine kunt gooien. Oh ja en je spreekt LAZE niet uit als <laaze>, maar als <lees>, op z’n engels dus ;-).

Het merk

Om aan al deze uitgangspunten te kunnen voldoen, kiezen we altijd voor een goede kwaliteit. Kost soms misschien iets meer, maar zorgt ervoor dat ze lang meekunnen. Maar daar stopt het niet, want we vinden dat je buiten alleen maar kunt genieten als je omgeving er mooi uitziet en gezond is. Het behoud van de natuur vinden we dan ook heel belangrijk en daarom verkopen we alleen maar items die gemaakt zijn van 100% gerecyclede materialen en maken we gebruik van gerecyclede verpakkingsmaterialen. Omdat mooie dingen niet de wereld hoeven te kosten.

De toekomst

In nog geen 4 maanden tijd hebben we onze collectie samengesteld en ingekocht, een logo ontwikkeld, een webshop gebouwd en ons eerste product verkocht. Zijn we best een beetje trots op. En dit is pas het begin, want we kunnen niet wachten om onze collectie te verbeteren en uit te breiden. En dit vooral op basis van jullie ervaringen én wensen. Dus laat ons die vooral weten! We horen graag waar je blij mee bent, maar ook waar je niet blij mee bent, want daar leren we van. We streven ernaar om onze producten steeds duurzamer te maken, om onze ecologische footprint zo snel mogelijk zo laag mogelijk te maken.

 

Liefs & groeten,
Valerie & Ilse