LAZE outdoor tablecloth 'misty' blush and founders Valerie and Ilse

Hoe het begon…

 

LAZE is ontstaan vanuit de persoonlijke frustratie dat er geen groot buiten vloerkleed of mooie tafelkleden die ook echt buiten konden blijven liggen te krijgen waren. het ontbrak al helemaal als je een combinatie van mooie designs, duurzaamheid én kwaliteit zocht. Het ongeloof dat dit er niet was, is jaren blijven hangen en zo ontstond het idee om het zelf op de markt te brengen.

 

We, Valerie & Ilse, werkten al vanaf 2011 in verschillende bedrijven samen. Eerst in de tijdschriftenbranche, vervolgens in de wijnbranche en daarna als vrijwilliger in het bestuur van een stichting die zich inzet voor veilige kindermedicatie. Op de een of andere manier bleven onze wegen elkaar kruisen en inmiddels begrijpen we elkaar met slechts één woord en vullen we elkaar goed aan. Toen Valerie het idee aan Ilse pitchte was ze meteen razend enthousiast en meteen de volgende dag zijn we aan de slag gegaan om LAZE op te zetten.

 

De naam

 

LAZE is ‘slang’ oftewel straattaal voor tijd doorbrengen op een relaxte, ontspannen manier. Niet te veel doen. En dat is precies de gedachte die de basis vormt voor de selectie van al onze producten, producten die geen gedoe met zich meebrengen. Die tegen een bui kunnen, dus die je niet iedere dag hoeft op te ruimen. Die snel drogen als ze nat worden, zodat je snel weer in de zon kunt zitten. En niet verkleuren door de zon. En last but certainly not least… die gemakkelijk schoon te maken zijn met wat water en zeep, of zelfs in de wasmachine. Oh ja en je spreekt LAZE niet uit als <laa-ze>, maar als <leez>, op z’n engels dus ;-).

 

Het merk – duurzaamheid en kwaliteit

 

Bij LAZE staan kwaliteit en duurzaamheid centraal. Alle producten zijn bestand tegen water, zon en vlekken, omdat ze zijn gemaakt van gerecycled plastic waste en speciaal ontwikkeld voor buiten. Je hoeft je dan ook geen zorgen te maken over plotselinge regenbuien, stoffen die snel verbleken door de zon of hardnekkige vlekken zoals rode wijn. Dit zorgt er ook voor dat onze producten lang meegaan.

 

Maar daar houdt het niet op, want we vinden dat je alleen kunt genieten van je buitenruimte als de natuur er ook mooi uitziet en gezond is. Door de hele linie zo duurzaam mogelijk werken is dan ook van groot belang voor ons. We streven ernaar om onze ecologische footprint zo laag mogelijk te krijgen en dat zien we als een continu proces. Zo importeren we bewust geen stoffen van buiten Europa, worden onze eigen LAZE producten met de hand in Nederland gemaakt en maken we altijd gebruik van gerecyclede verpakkingsmaterialen. Omdat mooie dingen niet de wereld mogen kosten.

 

De toekomst

 

Vanaf onze start in maart 2022 hebben we in minder dan 4 maanden tijd een collectie ingekocht, een logo ontwikkeld, een webshop gebouwd en ons eerste product verkocht. Maar dat was nog maar het begin, want de droom was het ontwikkelen van een eigen merk & eigen producten. En in iets meer dan een jaar tijd lagen we in drie winkels met onze eigen LAZE collectie. Bestaande uit tafelkleden, tafellopers, placemats, en kussens. Allemaal gemaakt van gerecycled plastic afval én geschikt voor buitengebruik. Helemaal from scratch zelf ontwikkeld.

 

We vinden het een feest om te doen en zijn trots op alle geboekte resultaten in deze korte tijd.  We horen heel graag jullie ervaringen én wensen, dan kunnen we op basis daarvan onszelf verbeteren. Dus we horen graag waar je blij mee bent, maar ook wat je misschien anders zou willen, want daar leren we van.

 

Valerie & Ilse

LAZE founders Ilse and Valerie