Tafelkleed grijs met beige strepen over houten tafel die gedekt is met servies

Vermijd jij ook het gebruik van een tafelkleed?

Omdat het zoveel werk is…? Er zijn heel veel soorten tafelkleden te krijgen. Er is niet alleen veel keuze in allerlei verschillende designs, maar in materiaal zijn er ook meerdere opties.

Papieren tafelkleden

Het voordeel van de papieren tafelkleden is dat ze niet erg duur zijn en hierdoor kun je vaak een ander design kiezen. Eentje die past bij de gelegenheid, zoals een mooi kerst tafelkleed. Maar ja, die van papier gooi je na één of hooguit twee dagen weg, dus als je dat vaak doet lopen de kosten toch stiekem behoorlijk op. Daarbij is het niet erg duurzaam. En vaak vinden wij het ook minder fijn aanvoelen en geeft het een tafel soms nét niet de uitstraling die je voor ogen hebt.

Plastic tafelkleden

Dit geldt ook voor plastic kleden. Ook zij hebben niet dezelfde uitstraling als een stoffen kleed. Stoffen tafelkleden staan toch wel bovenaan de lijst als je je tafel echt feestelijk wilt aankleden. Hier blijven je armen ook niet aan plakken zoals bij plastic tafelkleden wel het geval kan zijn. Én als je ze een beetje goed verzorgt, kun je ze oneindig vaak gebruiken. Neem nou een wit damast tafelkleed, altijd een goede keuze om je eettafel super-de-luxe mee aan te kleden. Hiermee creëer je het gevoel dat je in een chic restaurant zit. En laat je je gasten weten dat ze belangrijk voor je zijn en je ze graag verwent. Maar hoe leuk het ook staat, het is wel altijd super veel werk: het wassen en strijken van grote tafelkleden is geen pretje… áls je alle vlekken er al uit krijgt. Heb jij ook wel eens een mooi stoffen tafelkleed moeten weggooien omdat je de wijnvlekken er niet meer uit kreeg…?

Duurzame tafelkleden

Gelukkig staat ook de tafelkleden industrie niet stil en zijn er nieuwe alternatieven. De tafelkleden uit onze collectie zijn allemaal gemaakt van gerecyclede plastic flesjes. De gebruikte plastic flessen kunnen ze tegenwoordig omtoveren in zachte garens, waarmee ze prachtig geweven tafelkleden maken die aanvoelen als stof. Maar wél de eigenschappen van plastic hebben: vlekbestendig, slijtvast, anti-allergeen en waterproof. Je bent er dus niet veel werk aan kwijt, ze mogen zelfs op 30 graden in de wasmachine. Of als je het tafelkleed buiten gebruikt: na een regenbuitje zijn ze lekker vanzelf schoon gewassen.

Kortom, je haalt hiermee een makkelijk plastic tafelkleed in huis, maar met de luxe uitstraling van een stoffen tafelkleed.

PS… en ook nog eens duurzaam ;-).