LAZE

LAZE werd opgericht in 2022 vanwege de persoonlijke frustratie dat het niet lukte om hoogwaardige buitenproducten te vinden, zoals tafelkleden en decoratieve kussens, die zowel mooi als duurzaam waren.

 

Vanaf de start kopen we dan ook stijlvolle producten van bestaande merken in, waarbij kwaliteit en duurzaamheid centraal staan. Alle producten zijn bestand tegen water, zon en vlekken, omdat ze zijn gemaakt van gerecycled plastic waste en speciaal ontwikkeld voor buiten. Je hoeft je dan ook geen zorgen te maken over plotselinge regenbuien, stoffen die snel verbleken door de zon of hardnekkige vlekken zoals rode wijn.

 

Missie

 

Ons doel was tegelijkertijd om zo snel mogelijk een eigen collectie te ontwikkelen. Wij geloven dat naast het mooier maken van je eigen buitenruimte, we de schoonheid van de natuur moeten koesteren. Zodat we op de lange termijn van mooie natuurrijke omgevingen kunnen blijven genieten. Dit betekent dat ook bij alles wat we zelf produceren kwaliteit en duurzaamheid het vertrekpunt zijn, zonder ooit concessies te doen aan het comfort of de designs van de producten.

 

We werken met professionele wevers uit Europa samen, die zich ook aan deze normen houden. Alle jacquard geweven stoffen worden ontwikkeld uit garen gemaakt van gerecycled plastic afval. En vervolgens met de hand in Nederland omgetoverd tot prachtige outdoor producten, zoals tafelkleden, tafellopers, placemats en kussens.

 

We zijn verheugd om onze visie van duurzaamheid en esthetiek tot leven te hebben gebracht in de ‘Summer Night’ collectie van 2024. En er super trots op om onze eerste LAZE-collectie te hebben gelanceerd bij een selectie groep winkels en in onze webshop. Dit najaar volgt de internationale introductie als we onze collectie op de Maison & Objet voor de zakelijke markt lanceren.

 

Collectie ‘Summer Night’

 

De LAZE-collectie ‘Summer Night’ is geïnspireerd op heerlijke zwoele zomerse avonden. Avonden waarop natuurverschijnselen, zoals een zonsondergang of het vallen van de nacht ons volledig kunnen betoveren.

 

Want wie geniet er nu niet van om op het strand te zitten en te kijken hoe de zon ondergaat, terwijl je wegdroomt in de prachtige rode en oranje kleuren die in de lucht verschijnen? Onze ‘Sunset’ lijn is gebaseerd op de mooie roze ‘blush’ kleuren van een ondergaande zon.

 

Of op een warme zomeravond, na een gezellig lang diner op het terras, opgaan in de nacht die langzaam valt. De lucht te zien veranderen van helderblauw naar diep donkergrijs. Prachtig hoe hierdoor ook alle kleuren van je omgeving transformeren en te ervaren hoe de mystiek van de nacht er geleidelijk insluipt. Onze ‘Nightfall’ lijn combineert te duisternis van de nacht met natuurlijke kleuren van de dag.

 

We streven ernaar om de normen te verleggen en een positieve impact te hebben op de wereld om ons heen. Ontdek de schoonheid van de natuur, geniet van de zwoele avonden en maak van je buitenruimte een oase van comfort en stijl met onze nieuwe collectie.

Liv Interior

Bij Liv interior geloven ze net als wij in duurzaam wonen en geen wonder dus, dat we dit Deens/Duitse merk in onze collectie hebben opgenomen. Scandinavisch design en bohemien spirit komen samen in het merk Liv Interior.

 

Historie

 

Geïnspireerd op een beurs besloot Tina Mirza, een ontwerper uit Kopenhagen, in 2003 om een ​​vloerkleed te ontwerpen. De handgeweven vloerkleden uit India werden al snel erg populair en zo is liv interior geboren. De vloerkleden zijn de kenmerkende elementen van het merk, maar het omvat ook kussens, dekens en diverse andere decoratieve woonaccessoires. Wij maakten uit hun collectie een outdoor selectie die goed combineert met onze overige items.

 

Duurzaamheid

 

Circulariteit en duurzaamheid zijn erg belangrijk voor het merk Liv interior. Voor de collectie wordt ook alleen met gerecycled garen van plastic flessen gewerkt. Alle tapijten worden daarnaast eerlijk geproduceerd en dragen het GoodWeave-keurmerk, o.a. tegen uitbuitende kinderarbeid en voor naleving van minimale sociale en ecologische normen. Het behoud van traditioneel vakmanschap vinden ze ook essentieel. Ze werken dan ook met kleine ateliers waar alles met de hand wordt gemaakt.

Weaver Green

Het Engelse merk kenmerkt zich met simpele en moderne designs die worden gecombineerd met Indiase invloeden. De liefde van Weaver Green voor natuur & design is zichtbaar in de kwaliteit en duurzaamheid van de producten. En echt alles is van gerecycled plastic gemaakt, tot aan het interieur van de kussens aan toe. Op de foto’s vonden we de producten al mooi, maar toen we ze in onze handen hadden, konden we niet geloven wat we zagen en voelden.

 

Historie

 

Toen de oprichters, Tasha en Barney, op reis waren in Azië kwamen ze een vistouw tegen, gemaakt van ontrafelde plastic flessen, wat werd gebruikt om vissersboten vast te binden. Deze was sterk én waterdicht. hierdoor geinspireerd onderzochten Tasha en Barney manieren waarop dit praktische, robuuste materiaal een nieuw leven zou kunnen krijgen. Het duurde 7 jaar om het perfecte textiel te maken, dat niet alleen de look en feel van wol heeft, maar ook wasbaar is in de machine, vlekbestendig, milieuvriendelijk en geschikt voor binnen- en buitengebruik.

 

Handgemaakt

 

Alle producten worden handgemaakt door diverse ambachtslieden uit Europa en Azië. Ze zorgen ervoor dat iedereen in de toeleveringsketen eerlijk wordt behandeld en betaald. En hun wevers in India en Turkije worden onafhankelijk geïnspecteerd om de veilige en eerlijke werkomstandigheden van hun werknemers te garanderen.

 

Duurzaam

 

Weaver Green gebruikt ‘langdraads’garen om de sterkte te verbeteren en het risico op microvezel verlies te verminderen. Het gebruik van giftige kleurstoffen wordt vermeden en ze gebruiken een gesloten watersysteem bij de productie. Dit betekent dat alle producten worden gewassen en geverfd met hetzelfde opnieuw gefilterde water in plaats van nieuwe watervoorraden te gebruiken en ongefilterd water in het riool te laten lopen. Ze verwarmen zelfs hun verfbaden door gerecyclede tarwe- en rijstschillen te verbranden in een lage-emissieketel. Kortom duurzaamheid staat bijzonder hoog in het vaandel bij Weaver Green.

Formgatan

In Scandinavie is duurzaamheid net zo vanzelfsprekend als een boterham met kaas bij ons. Logisch dus dat we bij een Zweeds merk uitkwamen toen we naar leveranciers zochten. De eenvoud en kwaliteit van Formgatan sprak ons meteen aan. Nu hebben ze alleen nog maar kleden in de ‘stoffen’ collectie, dus we hopen dat ze hun collectie snel zullen gaan uitbreiden.

 

Filosofie

 

Ooit werden spullen gemaakt om lang mee te gaan én met de hand door gespecialiseerde vakmensen geweven. Gevestigd in innovatief Stockholm, herstellen ze deze filosofie in ere, door het duurzaamheid te onderzoeken en te combineren met een innovatieve verwerking van materialen.