LAZE

Merken

Op dit moment kopen we nog bestaande merken in, maar we produceren ze ook zelf. We zijn heel druk met het ontwikkelen van eigen producten, die we binnenkort introduceren, dus hierover snel meer.

 

Idee

Het oorspronkelijke idee voor LAZE komt vanuit onze eigen behoefte aan een groot en mooi buitenkleed én praktisch tafelkleed. Omdat het vloerkleed echt groot moest zijn, zochten we naar een rustig en ingetogen design. Daarnaast, omdat we ‘open’ wonen en er behoorlijk wat wind kan staan, moest het van een dik en stevig materiaal zijn om te voorkomen dat we het kleed bij de buren uit de tuin konden plukken. Bij het zoeken naar een tafelkleed was de wens om het wat langer buiten te kunnen laten liggen en vaak te kunnen gebruiken. De enige keuze was dan een plastic tafelzeil. Die zien er niet alleen goedkoop uit, maar worden heel heet in de zon en blijven aan je armen plakken. Kortom, wat we wilden was niet te vinden. En al helemaal niet duurzaam.

 

Collectie

Daarom zijn we onze eigen website begonnen met een kleine selectie van solide en grote vloerkleden, maar ook tafelkleden, sierkussens en dekens, allemaal gemaakt van 100% gerecyclede plastic flessen. Omdat dit duurzame materiaal zo multifunctioneel is, is alles niet alleen buiten maar ook heel goed binnen te gebruiken. Alle merken die we voeren zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van duurzaamheid en kwaliteit.

Liv Interior

Liv Interior

Bij Liv interior geloven ze net als wij in duurzaam wonen en geen wonder dus, dat we dit Deens/Duitse merk in onze collectie hebben opgenomen. Scandinavisch design en bohemien spirit komen samen in het merk Liv Interior.

 

Historie

Geïnspireerd op een beurs besloot Tina Mirza, een ontwerper uit Kopenhagen, in 2003 om een ​​vloerkleed te ontwerpen. De handgeweven vloerkleden uit India werden al snel erg populair en zo is liv interior geboren. De vloerkleden zijn de kenmerkende elementen van het merk, maar het omvat ook kussens, dekens en diverse andere decoratieve woonaccessoires. Wij maakten uit hun collectie een outdoor selectie die goed combineert met onze overige items.

 

Duurzaamheid

Circulariteit en duurzaamheid zijn erg belangrijk voor het merk Liv interior. Voor de collectie wordt ook alleen met gerecycled garen van plastic flessen gewerkt. Alle tapijten worden daarnaast eerlijk geproduceerd en dragen het GoodWeave-keurmerk, o.a. tegen uitbuitende kinderarbeid en voor naleving van minimale sociale en ecologische normen. Het behoud van traditioneel vakmanschap vinden ze ook essentieel. Ze werken dan ook met kleine ateliers waar alles met de hand wordt gemaakt.

Weaver Green

Weavergreen

Het Engelse merk kenmerkt zich met simpele en moderne designs die worden gecombineerd met Indiase invloeden. De liefde van Weaver Green voor natuur & design is zichtbaar in de kwaliteit en duurzaamheid van de producten. En echt alles is van gerecycled plastic gemaakt, tot aan het interieur van de kussens aan toe. Op de foto’s vonden we de producten al mooi, maar toen we ze in onze handen hadden, konden we niet geloven wat we zagen en voelden.

 

Historie

Toen de oprichters, Tasha en Barney, op reis waren in Azië kwamen ze een vistouw tegen, gemaakt van ontrafelde plastic flessen, wat werd gebruikt om vissersboten vast te binden. Deze was sterk én waterdicht. hierdoor geinspireerd onderzochten Tasha en Barney manieren waarop dit praktische, robuuste materiaal een nieuw leven zou kunnen krijgen. Het duurde 7 jaar om het perfecte textiel te maken, dat niet alleen de look en feel van wol heeft, maar ook wasbaar is in de machine, vlekbestendig, milieuvriendelijk en geschikt voor binnen- en buitengebruik.

 

Handgemaakt

Alle producten worden handgemaakt door diverse ambachtslieden uit Europa en Azië. Ze zorgen ervoor dat iedereen in de toeleveringsketen eerlijk wordt behandeld en betaald. En hun wevers in India en Turkije worden onafhankelijk geïnspecteerd om de veilige en eerlijke werkomstandigheden van hun werknemers te garanderen.

 

Duurzaam

Weaver Green gebruikt ‘langdraads’garen om de sterkte te verbeteren en het risico op microvezel verlies te verminderen. Het gebruik van giftige kleurstoffen wordt vermeden en ze gebruiken een gesloten watersysteem bij de productie. Dit betekent dat alle producten worden gewassen en geverfd met hetzelfde opnieuw gefilterde water in plaats van nieuwe watervoorraden te gebruiken en ongefilterd water in het riool te laten lopen. Ze verwarmen zelfs hun verfbaden door gerecyclede tarwe- en rijstschillen te verbranden in een lage-emissieketel. Kortom duurzaamheid staat bijzonder hoog in het vaandel bij Weaver Green.

Formgatan

Formgatan

In Scandinavie is duurzaamheid net zo vanzelfsprekend als een boterham met kaas bij ons. Logisch dus dat we bij een Zweeds merk uitkwamen toen we naar leveranciers zochten. De eenvoud en kwaliteit van Formgatan sprak ons meteen aan. Nu hebben ze alleen nog maar kleden in de ‘stoffen’ collectie, dus we hopen dat ze hun collectie snel zullen gaan uitbreiden.

 

Filosofie

Ooit werden spullen gemaakt om lang mee te gaan én met de hand door gespecialiseerde vakmensen geweven. Gevestigd in innovatief Stockholm, herstellen ze deze filosofie in ere, door het duurzaamheid te onderzoeken en te combineren met een innovatieve verwerking van materialen.