vrouw zit bij een vuurtje met een warme deken over zich heen en een kop koffie

Met een deken kun je alle kanten op

Een warme deken

Bij het horen van ‘deken’ moet ik eigenlijk altijd aan mijn oma denken. Zij had over het voeteneind van haar bed altijd een stoffige wollen deken liggen. Omdat ze het zo koud had ’s nachts. En nog zo’n muffig ding over haar stoel, want als ze tv keek legde ze deze deken over haar benen heen. Nu zijn de tijden echt wel wat veranderd. Mijn oma gebruikte indertijd haar dekens puur en alleen functioneel als ‘warme deken’. Niks gezelligs aan die muffe dingen. Gelukkig doen we dat tegenwoordig wel wat anders. We gebruiken dekens niet alleen meer als we het koud hebben, maar ook als styling object, om ons huis lekker gezellig mee aan te kleden.

Kinderbed opgemaakt met groenblauwe deken, kussen en een wit beertje

Een gezellige deken

Een deken gedrapeerd over de leuning of zitting van je bank of stoel staat heel gezellig. Niet tè gestyled neerleggen, gewoon losjes eroverheen gooien. Wij doen dat stiekem wel een paar keer, zodat hij niet te netjes maar ook niet te rommelig ligt, beetje op gevoel eigenlijk… De kleur matchen we altijd met iets anders in de ruimte, zodat ie mooi ‘inblend’ met de rest van het interieur. Daarom zijn al onze dekens makkelijk te combineren met verschillende van onze andere items zoals de sierkussens en vloerkleden. Die stoel of bank waar je de deken overheen gooit kan overal in huis staan, in de woonkamer, de slaapkamer of de TV hoek… En laat mijn oma het niet horen, maar ik gooi ‘m op de wat frissere momenten toch ook over mijn benen heen :-).

Aan de zijkant van een grijze bank een marine blauwe deken gedrapeerd

Een anti-allergeen deken

Een deken op je bed, dat lijkt dus iets uit vervlogen tijden. Niets is minder waar. Steeds vaker zien we weer een deken in de slaapkamer. Net als mijn oma bijv. over het voeteind om je voeten lekker mee op te warmen, maar ook vaak om de slaapkamer gezellig mee aan te kleden. Onze dekens zijn ideaal voor mensen met een huisstofmijt allergie. Want omdat ze van gerecyclede plastic flesjes zijn gemaakt, vinden huisstofmijt, motten en andere beestjes ze niet lekker om zich in te nestelen. En ze voelen toch net zo zacht aan als een wollen deken.

Een makkelijk schoon te maken deken

Een deken in de zomer, haha dat klinkt best raar… Toch is een deken heel fijn op die koelere zomeravonden. Het fijne van onze dekens is ook dat als je er iets op morst, een glaasje rode wijn bijvoorbeeld, of je ‘m een keertje buiten in de regen laat liggen, dat allemaal niet uitmaakt. Omdat de dekens van gerecyclede plastic garen zijn geweven, nemen ze geen vuil en vocht op.

Een minder stoken deken

En ja dan is de cirkel toch weer rond naar de functionele kant van de deken. Want de winter staat voor deur. Het is dan toch gewoon heel fijn om een deken in de buurt te hebben als je het koud krijgt. Een deken voor op de bank is dan toch stiekem echt wel een uitkomst. En helemaal nu, nu de energieprijzen de pan uit rijzen zorgt een lekkere warme deken binnen hand bereik hebben ervoor dat je een graadje of twee minder hoeft te stoken. Niet alleen fijn voor je portemonnee, maar ook voor de natuur!

Vrouw met kop koffie in de hand en koraal kleurige deken om zich heen bij vuurtje

Een duurzame deken

Waarvoor of hoe je je deken ook gebruikt, als je kiest voor een van onze dekens, kies je on top of it all, ook nog eens voor een duurzame deken, omdat al onze dekens gemaakt zijn met gerecyclede garen én met de hand zijn geweven door vakmensen.

Prachtige groenblauwe deken met witte fransjes over een bruine leren stoel gedrapeerd